понедељак, 25. јун 2012.

Vestacke trepavice

One se stavljaju vrlo lako.Naravno, uz njih vam je potreban dobar i  kvalitetan  lepak za trepavice u koji umocite snopic (samo vrh koji se stavlja na oko) . Trepavice drzite pincetom.
Kapak pre stavljanja trepavica treba da bude adekvatno pripremljen. Kada ste ga ocistili i osusili stavite bazu , tanak sloj maskare i eyeliner ili kreon uz samu ivicu oka. Ako zelite, i naravno u zavisnosti od prilike , pre maskare i kreona nanesite senku u zeljenoj boji. Trepavice dolaze na samom kraju.

Kada ste umocili u lepak sacekajte par sekundi da se lepak zgusne ali pazite da se ne osusi i  prinesite ih uz samu ivicu oka. Krenite od spoljasnjeg ugla ka unutra a razmak izmedju snopica neka bude oko 2mm. Svaki sledeci pramencic treba da bude malo kraci pa ako nemate krace skratite ih makazicama.Ponavljajte proces dokle zelite da ih produzite, to zavisi od vas samih. Individualne trepavice su prirodnije od onih "celih", lakse su za stavljanje a daju efekat guscih i duzih trepavica.
Ova vrsta trepavica se moze koristiti vise puta kada se pravilno rukuje sa njima. Osnovna podela je na prirodne i vestacke. Prirodne su pravljene od prirodne dlake, boljeg su kvaliteta nego vestacke, savitljivije su i samim tim bolje prijanjaju oku. One mogu biti raznih duzina, gustina, boje,oblika... Preferiram ih sveeee :))) .One prirodnije se mogu koristit i za dan.U tom slucaju vam sminka i ne treba, samo izvucite tanku liniju kreonom.
Moj favorit su tzv. party vestacke trepavice. One se koriste za specijalne prilike kao sto su novogodisnje vece, maskenbal itd. Mogu se naci u raznim kombinacijama boja i materijala.
Za stavljanje ovih trepavica (mislim na cele) su vam takodje potrebni lepak i pinceta.Pre stavljanja lepka ih prislonite oku i  izmerite. Trebalo bi da budu malo krace od vaseg kapka da bi lepo "legle" . Sve koje sam do sada probala su malo duze pa ih skratite sa obe strane po malo.Onda stavite malo lepka duz celog ruba tj ivice vestacke trepavice i sacekajte par sekundi pa ih prislonite uz samu ivicu vasih trepavica. Pincetom namestajte deo po deo dok ne legnu ravnomerno po celoj liniji. Zmurite par minuta da se lepak lepo "uhvati" . Kada budete otvorili oci utisak ce vam biti "WOW" :)))

Kakve god da su , vestacke trepavice se dobro slazu uz svaki stil sminkanja , svaku boju , svaki oblik oka...
Da li ce to biti duze ili krace , gusce ili redje , crazy ili prirodne zavisi od vasih licnih afiniteta. Ali jedno je sigurno , sa njima je svaki makeup upotpunjen i oko svakako izgleda lepse.

Dosli smo do skidanja trepki. Oni koji iste nikada nisu stavljali se pitaju  da li ce uopste uspeti da ih stave. Drage moje, uz malo vezbe je sve moguce :))) Ako vam ne uspe iz prvog puta nemojte odustajati, ne dozvolite sebi da se obeshrabrite vec se naoruzajte strpljenjem i jakom voljom i videcete da  rezulatat nece izostati. Vasa nagrada ce biti zavodljiv pogled :))) A kad ste uspele i lepo ih iznosale vreme je da ih skinete. Nista strasno, necete ih pocepati ako krenete da ih povlacite lagano od jednog dela oka ka drugom dok se skroz ne odlepe. Otklonite visak lepka  i spakujte ih u kutiju do sledeceg koriscenja.
To bi bilo to drage moje :)))  Nadam se da ste uzivale. Za sledeci put vam spremam  slikovito objasnjenje tj korak po korak kako da stavite vestacke trepavice. A do tada vas sve pozdravlja i ljubi vasa Milica :-***

Нема коментара:

Постави коментар