среда, 13. март 2013.

Šminkanje prema obliku očiju :)))

 Drage moje, mnoge od vas su mi postavile pitanja kako da našminkaju oči prema svom obliku. Da bi vam šminka izgledala savršeno potrebno je da je uskladite i sa bojom vaših očiju a savete možete videti u textu čiji je sadržaj upravo o tome :))) Pre svega ću nabrojati koji sve oblici postoje: Uvučene oči; Široko razmaknute oči; Bademste oči; Oči sa spustenim kapcima; Sitne oči; Izbuljene oči; Blizu postavljene oči i Spuštene tj tužne oči...

Šminka za oči sa spuštenim kapcima

Za ovaj tip očiju je najbolje birati više nijansi senki i to tako što ćete svetliju naneti u unutrašnji ugao oka a tamniju na  spoljašnji deo kapka i na pregib i to lepo osenčite i spojite sa svetlom senkom. Preporučuju se i sedefaste masnije senke. Eyeliner izvucite tanko, što će vam dodatno otvoriti pogled. Ispod obrva nanesite highlighter. Maskaru lepo izvucite na gornje trepavice a na donje samo malo.

Šminka za male oči

 Za male oči je preporučljivo koristiti svetlije pastelne boje senki. Svetliju senku nansite u unutrašnji ugao oka a tamniju na pregib. Highlighter je obavezan ispod obrva a eyeliner ili olovka za oči  bi trebalo da budu takođe u pastelnoj boji. Maskaru stavite i na gornje i  na donje trepavice. 

Šminka za izbuljene oči
 Krupne oči ćete vizuelno smanjiti ako koristite senke tamnijih zagasitijih nijansi. Izbegavajte sedefaste senke. Krejon nanesite preko celog gornjeg kapka i u unutrašnjost donjeg kapka. Svetliju senku nanesite preko celog kapka a tamnijom uokvirite oko i izvucite liniju ispod donjeg kapka. Maskarom izvucite trepavice.

Šminka za bademaste oči 
 Ovaj tip očiju je najlakši za šminkanje. Srećnice sa bademastim oblikom oka mogu eksperimentisati i koristiti svaki način šminkanja. U zavisnosti od prilike i vaših ličnih afiniteta vi možete birati da li će vam oko izgledati okruglo ili mačkasto. Za okrugli oblik eyelinerom izvucite liniju samo do završetka kapka a ako želite mačkasti oblik tu liniju produžite i lagano je zavijte prema gore. Što se senki tiče, možete koristiti koje god poželite a najbolje je da senčite od svetlije ka tmanijoj tako što ćete krenuti od unutrašnjosti kapka. Oko uokvirite najtamnijom i potrudite se da lepo stopite boje  i da ublažite ivice da prelazite ne bi bili vidljivi. Maskaru nanesite na gornje i donje trepavice.

Šminka za spuštene oči
 Ako vam je spoljni ugao oka okrenut ka dole tj ako imate tzv. tužne oči najbolje je da napravite mačkasti oblik šminkom i to tako što ćete eyelinerom izvići crtu peko celog kapka i tamnijom senkom spojiti i izvući prema gore. Svetliju senku nanesite u uglove očiju a maskaru nanesite u debljem sloju. 

Šminka za uvučene oči 
 Za uvučene oči je najbolje koristite svetlije nijanse senki. Šljokice, sedefaste senke, senke u boji breskve, roze ili šampanj boji će lepo istaći oči i otvoriti pogled. U unutrašnje  uglove nanesite svetlucavu senku. Maskarom izvucite lepo i gornje i donje trepavice.

Šminka za blizu postavljene oči
Blizu postavljene oči su one čiji je razmak manji od širine jednog oka. Od unutrašnjeg ugla krenite sa svetlijom senkom do pola kapka a od pola nanesite tamniju i lepo osenčite da se te dve senke stope. Olovkom ili eyelinerom izvucite tanku liniju preko celog kapka a na spoljašnjem uglu treba da bude malo šira. Na spoljašnji deo donjeg kapka izvucite liniju tamnijom senkom koju ste koristili. Maskarom naglasite spoljašnje delove trepavica. 
Šminka za razmaknute oči
 Ovaj tip očiju je suprotan od uvučenih, ako vam je razmak između očiju širi od širine jednog oka onda se smatra da imate široko razmaknute oči. U ovom slučaju je nabolje koristiti tamnije nijanse senki i to tako što ćete krenuti tamnijom od unutrašnjeg ugla do pola oka a svetlijom nastaviti ka spolja. Krejonom iscrtajte linije na gornjem i donjem kapku i uokvirite oko.

Нема коментара:

Постави коментар