среда, 27. јун 2012.

Kako staviti vestacke trepavice~korak po korak

Drage moje , kao sto sam  vec  obecala , za vas sam spremila slikoviti prikaz "kako staviti vestacke trepavice" :))) Dakle , posto krecemo od pojedinacnih , sledi objasnjene kako staviti tzv. snopice . One ,kao i  "cele" daju gustinu i duzinu ali njih mozete staviti  ili samo na spoljni ugao oka ili  dokle vi zelite (na pr. do ola oka) :))) Za taj proces ce vam biti potrebna pinceta, makazice, lepak za trepavice i naravno trepavice :)))
Pripremite jedan snopic tako sto cete ga pincetom lagano povuci iz kutije i na sam vrh nanesite malo lepka



Sacekajte par sekundi da se lepak zgusne ali ne i da se osusi i prinesite oku tako sto cete krenuti od samog spoljnjeg ugla oka uz samu ivicu vasih trepavica. Redjajte ih tako jednu uz drugu dokle zelite , a razmak neka bude oko 2mm .Ako su sve iste duzine skratite ih  malo makazicama kako idete ka unutrasnjem uglu. To bi bilo to sto se tice pojednicanih trepavica :))) Priznacete da je lako i da vam treba samo malo strpljenja da bi dosli do zavodljivog pogleda :)))



Sledece su cele trepavice tj one iz jednog dela koje se stavljaju na celo oko... 


Kada ste uzeli izabranu  trepavicu prvo sto treba da uradite je da je izmerite. Prinesite je vasem kapku i procenite koliko i da li uopste treba da se skrati (uglavnom treba)




Sledeci korak je skracivanje. Dakle kada ste izmerili odsecite koliko treba tj po malo sa oba kraja (posebno ako kao u ovom slucaju strce konci)


Kada ste odsekli uzmite pincetu i drzite trepavicu tako sto ce dlake biti na dole tj rub na gore i stavite tanak sloj lepka preko cele duzine.
Onda treba da je prislonite oku uz samu ivicu vasih trepavica i lagano gurajte sa svih strana da lepo "legne" .
Ako vam ne ide pincetom koristite vase prstice da bi dobro prislonili svaki deo trepavice uz oko.




U nekim slucajevima eyeliner ili kreon nanosim pre vestackih trepavica a u nekim posle ,da prikrijem razliku. Mi cemo odmah  posle stavljanja trepavice da nanesemo eyeliner u crnoj boji ,a vi mozete koristiti kreon i  koju boju zelite :)))


I to bi bilo to drage moje :))) Jedino sto vam preostaje je da se latite posla jer je zaista lako a mnogo znaci ,posebno ako imate neku specijalnu  priliku :))) Zato trepke u ruke i vezbajte :)))

Sve vas pozdravljam i ljubim :-*** Vasa Milica :))) 

1 коментар:

  1. Ako zelite da me kontaktirate ne ustrucavajte se . Tu sam zbog i za Vas :)))
    To mozete uraditi putem telefona 060/555~7077 ili na mom facebook profilu https://www.facebook.com/milica.bozic.profesionalno.sminkanje
    maila: bozicmimi@gmail.com
    a radove mozete pogledati na mom sajtu http://makeups.in.rs
    i facebook stranici
    https://www.facebook.com/Profesionalno.sminkanje.by.Milica.Bozic

    ОдговориИзбриши