понедељак, 29. октобар 2012.

Kako uskladiti šminku prema boji očiju :)

Vrlo moćno žensko oružje je ogledalo duše, oči :) Kada želimo da istaknemo lepotu naših očiju i da ostavimo dobar utisak na okolinu prvo što treba da znamo je koja boja senki  odgovara boji naših očiju. Često se dešava da pogrešna nijansa senke prikrije lepotu okica tj. nedovoljno ih istakne... Da ne bi bilo dileme, ja sam za vas pripremila jednu malu lekciju i nadam se da će vam pomoći pri šminkanju :)

Šminka za smeđe oči :

 Za smeđe oči su najbolje plave senke bilo da su svetlije ili tamnije nijanse. Takođe se oči boje lešnika vrlo lepo ističu i braon tonovima a posebno ako su tamnije. Možete koristiti više nijansi braon tako što ćete u unutrašnji deo oka naneti svetliju nijansu braon ili zlatnu a pri kraju oko uokvirite tamnijom nijansom. Naravno, boja makeup~a svakako zavisi i od boje odevne kombinacije pa zato obratite pažnju na to i pokušajte da sve lepo uskladite i uklopite.
                                                                                                                                                    
Šminka za plave oči :
Plave oči su specifične i za isticanje njihove dubine i lepote postoji lepeza boja kojima se postiže neverovatan efekat. Na prvom mestu su srodne nijanse plavoj boji očiju a to su svetlo plava ili tirkizna i tamno plava. Takođe, ljubičasta i zlatna kao i siva ili srebrna koje izuzetno lepo izgledaju na plavim okicama. Neke nijanse plavih očiju se savršeno slažu sa narandžastim i koralnim senkama.

Šminka za zelene oči :
Rozikaste nijanse na kapcima će zelenim očima omogućiti da izledaju atraktivno. Zelenim očima pristaje niz boja a to su svetlo i tamno ljubičasta, boja breskve i bakarni tonovi, zlatne i zelene nijanse...


Dakle, drage moje, nadam se da smo rešile nedoumice vezane za boje koje odgovaraju vašim okicama. Ali ono što još moram da dodam je to da iz date palete boja koje pristaju vašim očima možete kombinovati i mešati nekoliko nijansi za bolji efekat :) Na donji kapak uvek izvucite neku svetliju ali efektnu boju a na gornji nanesite nekoliko boja tako što ćete krenuti iz ugla oka od svetlije ka tamnijoj :) Eyeliner ili kreon takođe može da doprinese :)  Igrajte se bojama jer ćete tako dobiti fascinantan pogled :)))

Sve vas ljubi i pozdravlja vaša Milica :-***

Нема коментара:

Постави коментар