среда, 4. јул 2012.

~Kako odabrati odgovarajuci puder (part I)~

    U nekom od prethodnih textova sam pisala kako da pripremite svoj ten za sminkanje ali hajde da ponovimo :))) Dakle , ono sto je bitno je da kozu lica pravilno negujete uvek ,a posebno ako imate neki vazan dogadjaj i stalo vam je da blistate taj dan (mada  zena treba da blista uvek :D ). Negujte svoje lice odgovarajucim maskama i pilinzima koje cete s'vremena na vreme koristiti kako bi otklonile mrtve celije sa svoje koze i omugucile kozi da dise. Pilinge i maske birajte u skladu sa vasim tipom koze i godinama jer neke u sebi sadrze kolagen pa vam zatezu kozu i omogucavaju da izgledate svezije i mladje. Pre samog sminkanja je bitno da hidrirate kozu lica pa stavite kremu i sacekajte da upije par minuta.Pozeljno je da stavite i bazu za lice kako bi vam puder stajao ceo dan. Ako imate bubuljice i podocnjake nanesite korektor u tankom sloju . Spremne ste za puder :D I sada dolazimo do kljucne stvari ,a to je : "Koji puder odgovara vasem tenu i potonu  koze" ?


    Vremenom, kroz rad i praksu, sam dosla do zakljucka da je odabir odgovarajuceg pudera uglavnom nejveca dilema. Prvo sto gledamo je nas osnovni ton tj  ten i to je prvi korak za odobir pudera a kada se suncamo mi menjamo nijansu . Ali ono sto je vrlo bitno je da  odredimo nas podton. Podton koze je nijansa vidljiva ispod vase koze  i za razliku od  boje tena podton je  nepromenjiv. Postoji osnovna podela u tri razlicite kategorije. A to su :
 1. Neutralni podton
 2.Topao podton
 3.Hladan podton
 Postoji nekoliko nacina sa kojima mozete odrediti vas podton :D
1. Pomocu vena se najlakse odredjuje i to ako su vam vene na podlaktici plave onda pripadate hladnom  podtonu , a ako su zelene onda imate topao podton. To radite na dnevnom svetlu.
2.Takodje ,ako su vam oci tamnije (smedje ) vas podton je topliji , a ako su zelene ili plave onda je hladan.
3.Kao dobar indikator moze biti i to na koji nacin dobijate boju kada se suncate. Ako lako pocrnite verovatno imate topli podton , a ako teze primate boju i crvenite onda hladan.
4.Po tome kakav nakit vam odogovara takodje mozete odrediti podton.Ako vam uz kozu bolje pristaje srebrni nakit onda imate hladni podton ,a ako vam vise odogovara zlatna boja onda najverovatnije topli.
Neke osobe koje ne mogu da se svrstaju u ove dve grupe i one imaju tu srecu da je njihov ten neutralan.
Kada ste odredile vas podton vreme je da krenete u potragu za idealnim puderom :))) Na vecini pudera  cete naci oznake N (neutral) , W(warm)  ili C(cool). Dakle, puderi za topli podton su zuckasti , hladni su rozikasti dok su neutralni bez. Ali pre svega ,naravno, puder mora biti u slicnoj nijansi kao vas ten. Bilo bi dobro da pre kupovine isprobate puder (po mogucstvu na dnevnom svetlu,dakle izadjite na trenutak iz parfimerije)  na ivici brade i ako se ne razlikuje od vaseg tena tj lepo se stapa i ne odstupa od boje vrata,  pronasli ste pravi :)))

Za kupovinu pudera treba odvojiti dovoljno vremena jer pored svega ovoga o cemu sam pisala ima jos par stvari na koje treba obratiti paznju , a jedna od njih  je tip vase koze. O tome cemo vec u sledecem textu :)))
 
Do tada vas pozdravljam i ljubim :-*** 

Нема коментара:

Постави коментар