четвртак, 26. јул 2012.

*Glamurozna sminka za letnje vencanje*

   San svake devojke je  da na dan svog vencanja izgleda savrseno. Pored haljine, cipelica,  frizure i  sminka  je bitan deo  magije  kojom se postize bajkovit efekat. Uz samo tri stavke mozete kreirati zadovoljnu i zanosnu zenu, savrsen ten, zavodljive oci i neodoljive usne.

  Kada se radi o letnjem vencanju najbitnije je da sminka bude kvalitetna zbog vremenskih uslova i velike mogucnosti da se ista "skine" sa vaseg lica zbog znoja. Da se to ne bi desilo naoruzajte se maramicama koje upijaju masnocu i vlagu sa  lica a ne skidaju sminku (mogu se naci u svim bolje snabdevenim parfimerijama).

     Letnje neveste bi trebale da biraju neznije teksture i blaze tonove sminke da bi izgledale romanticno i u skladu sa godisnjim dobom. Spisak neophodnih stvari mozete pogledati ovde
Savrsen ten
    Pre svakog pudera bi trebale da naneste bazu (prajmer) koja je odlicna za letnje dane jer ne dozvoljava da vam lice prosija i drzi puder na "mestu". Izaberite puder koji savrseno odgovara vasem tenu i obavezno proverite nijansu na dnevnoj svetlosti. Nedostatke i podočnjake prikrijte korektorom, nanesite ga od unutrašnjeg ka spoljašnjem delu oka. Potom lice matirajte puderom u prahu, tako cete izbeci nepotreban sjaj i fiksirati prethodno nanetu teksturu. S'obzirom da su temperature vec danima iznad 30c predlazem da umesto uobicajenog tecnog pudera koristite toniranu kremu koja je zahvalnija tokom vrucina a ima potpuno isti efekat kao i puder. Dakle ten ce vam izgledati sveze i ujednaceno a pore vam nece biti zapusene i koza ce moci da dise. Rumenilo je neophodno da bi dalo svez i blistav izgled licu i postoji milion teorija kako ga nanosti u zavisnosti od oblika lica ali ono sto je najbitnije za letnji period je NE preterivati. Dovoljno je da ga laganim pokretom cetkice nanesete na jagodice i to u nekoj  rozikastoj boji ili nijansi breskve. Uz sam koren glave umesto rumenila mozete naneti malo bronzera i spojiti ga sa rumenilom a na nos i vrh brade stavite hajlajter.

Zavodljive oci
   Obrve ocesljajte i popunite ih dobro naostrenom olovkom u boji vasih obrva. Sto se tice senki, najbolji izbor su neutralnije zemljane boje, sive nijanse, bela, a od malo "smelijih" boja ~ ljubicasta, zelena, plava...Svetliju nijansu senke nanesite na ceo kapak i ispod obrva, a tamniju stavite cetkicom na prevoj kapka i na spoljne uglove oka kako bi pogled dobio prodoran izgled. Oci možete uokviriti crnim ajlajnerom, povucite tanku liniju na unutrašnjem delu kapka, podebljajte je na spoljasnjem delu oka i na kraju je lagano izvucite u tanak spic. Umesto ajlajnera možete staviti i krejon. Ukoliko zelite vise da naglasite oci, uvek se mozete opredeliti i za vestacke trepavice.


Neodoljive usne
 Olovkom za usne definisite njihov oblik i nanesite karmin u zeljenoj  nijansi. Za punocu dodajte malo sjaja, a visak uklonite papiricem za upijanje masnoce.
Poseban hit ovog leta  jeste  crveni karmin na usnama. Ako se odlucite za njega veoma je vazno da ga lepo i uredno nanesete. Pravi pogodak bi bio da vam se karmin slaze uz neki detalj (cipele, pojas na vencanici  ili crvenu snalu za kosu). A uz ovako upadljiv karmin, ne isticite previse oci i obraze.
Posao sminkera je najlepsi na svetu jer zajedno sa mladencima slavim ljubav :))) Svima vama koji planirate da zaronite u bracne vode , a i vama koji ste to  obavili , zelim sve najlepse od sveg srca. Blistajte taj dan i osecajte se kao princeze jer vi to zasluzujete :)))
Sve vas pozdravlja i ljubi vasa Milica :-***

1 коментар:

  1. Ako zelite da me kontaktirate ne ustrucavajte se . Tu sam zbog i za Vas :)))
    To mozete uraditi putem telefona 060/555~7077 ili na mom facebook profilu https://www.facebook.com/milica.bozic.profesionalno.sminkanje
    maila: bozicmimi@gmail.com
    a radove mozete pogledati na mom sajtu http://makeups.in.rs
    i facebook stranici
    https://www.facebook.com/Profesionalno.sminkanje.by.Milica.Bozic

    ОдговориИзбриши